Ohkola

Ohkolan kylä

Sijaitsee Mäntsälän eteläosassa, perinteisessä uusmaalaisessa ympäristössä. Vanhan ajan kylämiljöö on maisemallisesti arvokas ja säilyttämisen arvoinen. Alueella on oma alakoulu, Ohkolan koulu, jossa on noin sata oppilasta.

Ohkolan aluella on kaksi Natura-kohdetta: Ohkolanjokilaakso ja Kivilamminsuo. Kylästä noin seitsemän kilometrin päässä on Keravanjärven uimaranta, joka on varsin suosittu.

Kylällä olevan nuorisoseurantalon käyttö on vilkasta. Keskellä kylää on myös Öljymäen ainutlaatuisen kaunis kesäteatteripaikka. Ohkola-Hyökännummi -alueella on noin 3500 asukasta.

Ohkola valittiin Uudenmaan vuoden kyläksi 2014

Kyläsuunnitelma – uusi tekeillä

Ohkolan Kyläyhdistys käynnisti toimialueellaan kyläsuunnitelman laadinnan kyläseurojen yhteiskokouksella 14. lokakuuta 2018 Palotallilla. Paikalla on 13 henkilöä kahdeksasta eri kyläseurasta.

Vanhaan kyläsuunnitelmaan voit tutustua täällä.

Edellinen kyläsuunnitelma on vuodelta 1999 ja se on tarpeen päivittää. Kyläsuunnitelmalla pyritään suunnitelmalliseen tulevaisuuden kehittämiseen. Suunnitelma on tarkoitus olla myös tahtotila yleiskaavoitukseen, jota kunnan taholta parasta aikaa tehdään. Lisäksi se on hankerahoitusten (esim. Silmu ry) anomisessa hyvä – ja tulevaisuudessa välttämätön – asia, kun kylän suunnitelmat on koottu yhteen. Uutena asiana kunnan lähidemokratiahanke tuottaa meille asioita paremmin, jos kyläläisten toiveet on kirjattu ylös.

Kyläkokouksessa kyläsuunnitelman ideointi jatkuu ja valmista pyrimme saamaan keväällä 2019.