Ohkola

Ohkolan kylä

Sijaitsee Mäntsälän eteläosassa, perinteisessä uusmaalaisessa ympäristössä. Vanhan ajan kylämiljöö on maisemallisesti arvokas ja säilyttämisen arvoinen. Alueella on oma alakoulu, Ohkolan koulu, jossa on noin sata oppilasta.

Ohkolan aluella on kaksi luonnonsuojelukohdetta: Ohkolanjokilaakso ja Kivilamminsuo. Kylästä noin seitsemän kilometrin päässä on Keravanjärven uimaranta, joka on varsin suosittu.

Kylällä olevan nuorisoseurantalon käyttö on vilkasta. Keskellä kylää on myös Öljymäen ainutlaatuisen kaunis kesäteatteripaikka. Ohkola-Hyökännummi -alueella on noin 3 500 asukasta.

Ohkola valittiin Uudenmaan vuoden kyläksi 2014.

Kyläsuunnitelma

Ohkolan Kyläyhdistys on laatinut toimialueellaan päivittyvän kyläsuunnitelman kyläseurojen yhteiskokouksella 2018–19.

Uutta kyläsuunnitelmaa kootaan parhaillaan.

Vanhaan vuoden 1999 kyläsuunnitelmaan voit tutustua täällä.

Uusi kyläsuunnitelma vuodelta 2019 on täällä.

Edellinen kyläsuunnitelma on vuodelta 1999 ja se oli tarpeen päivittää. Kyläsuunnitelmalla pyritään suunnitelmalliseen tulevaisuuden kehittämiseen. Suunnitelman on tarkoitus olla myös tahtotila yleiskaavoitukseen, jota kunnan taholta parasta aikaa tehdään. Lisäksi se on hankerahoitusten (esim. Silmu ry) anomisessa hyvä – ja tulevaisuudessa välttämätön – asia, kun kylän suunnitelmat on koottu yhteen. Uutena asiana kunnan lähidemokratiahanke tuottaa meille asioita paremmin, jos kyläläisten toiveet on kirjattu ylös.